Menu Sluiten

Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1958 in ’s-Hertogenbosch. Na mijn jeugd in een groot gezin in Brabant ben ik gaan studeren aan de Universiteit van Wageningen. Ik ben opgeleid als ‘woonecoloog’ en heb me in mijn doctoraal (master) gespecialiseerd in Volkshuisvesting en Stadsvernieuwing aan de universiteit van Delft. In Wageningen ontstond mijn fascinatie voor (bewoners)participatie, die een rode draad vormt in mijn loopbaan.

Mijn eerste baan was sociaal begeleider stadsvernieuwing bij een bewonersorganisatie in Rotterdam. Vervolgens heb ik in mijn loopbaan ervaring opgedaan in de verschillende ‘soorten’ management: project- en programmamanagement, lijnmanagement en interim-management; met name bij overheden en woningcorporaties. Ik heb voor diverse bureaus gewerkt, als adviseur en als lijn- en procesmanager op detacherings- en interim-basis.

Hieronder viel ook het opzetten en begeleiden van workshops met een divers scala aan onderwerpen; en het optreden als schaduwmanager voor projectleiders en adviseurs. Ik ben vanaf het begin met name geïnteresseerd geweest in het proces, en heb veel participatietrajecten begeleid. Ook ben ik in deze periode supervisie en intervisie gaan begeleiden.

 

Coaching

Door mijn interim-werk ben ik in 2004 aan een coachopleiding begonnen: als interim-manager werd ik vaak vertrouwenspersoon en sparringpartner van mijn opdrachtgevers, over persoonlijke en organisatie-dilemma’s. Om me daarin te bekwamen ben ik een algemene coachopleiding gaan doen, alsook diverse cursussen op het gebied van energiewerk (uitgaand van de energiebronnen die elk individu heeft). Vervolgens ben ik een coachpraktijk gestart.

Dat beviel zo goed dat ik vervolgens een 3-jarige opleiding heb gevolgd in de Transactionele Analyse, zowel voor coaching van individuele personen als voor coaching in organisaties. Dat bracht mij vervolgens bij het systemisch werken, dat ik sindsdien ook toepas in mijn coaching.

Beide stromingen vullen elkaar aan:

  • Transactionele Analyse levert modellen die op toegankelijke wijze inzicht geven en handvatten bieden om het anders te gaan doen;
  • Systemisch werken biedt inzicht in het kader en de samenhang vanuit het familie- of organisatiesysteem.

 

 

Organisaties

Naast mijn werk ben ik actief (geweest) in diverse organisaties: als voorzitter van stichting De Haagse Volksbuurt die beoogt projecten rondom het wonen en (samen)leven in de Haagse volksbuurten op te zetten; in een buurtontwikkelingsmaatschappij; in diverse (vrouwen)netwerken, milieuorganisaties en een kringloopbedrijf.

Daarnaast ben ik geaccrediteerd voor Insights Discovery, een benadering vanuit persoonlijkheidskenmerken, gebaseerd op de uitgangspunten van Jung en voor Spiral Dynamics, een benadering die uitgaat van de ontwikkeling van systemen, en hoe wij ons daartoe (kunnen) verhouden.
Beide methoden zijn ook geschikt voor werken met en in teams.

Momenteel werk ik, naast mijn coachpraktijk, als programmamanager bij een gemeente en ben ik voorzitter van het Straatconsulaat in Den Haag, een belangenvereniging van dak- en thuislozen.

 

Persoonlijkheidskenmerken

Ik ben een energiek en betrokken mens. Ik heb een directe, daadkrachtige stijl. Ik hou van zingen en wandel graag in de natuur.